קומקומים מומלצים
לקניית קומקומים בחנות אונליין >
מחירם של הקומקומים החשמליים הוא מהנמוכים בקטגוריית מוצרי החשמל. אולי זו הסיבה לכך שאנשים לרוב לא משקיעים בבחירה של קומקומים. עם זאת, קומקומים משמשים אותנו באופן יומיומי לצרכי בישול, אפיה, אכילה ושתיה יומיומית. מעבר לכך, עלולה להיות להם השפעה ישירה על הבריאות שלנו ולכן, בפעם הבאה שאתם מתלבטים בבחירת קומקום כדאי לעקוב אחר כמה המלצות פשוטות שיאריכו את חיי הקומקום שלכם, וישפרו את איכות חייכם.
קומקומי נירוסטה או זכוכית
קומקומים יכולים להיות עשויים מחומרים שונים כאשר הנפוצים בהם הם בעלי תרכובות שונות של פלסטיק עם חומרים נוספים כמו נירוסטה, זכוכית וחרסינה. לכל הקומקומים צריך להיות בסיס מתכתי כלשהו. חשוב לוודא כי בסיס המתכת של הקומקום הוא איכותי ויחזיק לאורך זמן. מעבר לכך, על פי מכון התקנים הישראלי מומלץ שהקומקום יורכב מזכוכית או נירוסטה תקנית, ואם יש בו פלסטיק חשוב לוודא כי סוג הפלסטיק תואם לתקן על מנת לוודא שלא משפיע על טעמם וריחם של המים.
נפח והספק המתאימים לצרכים האישיים
נפח הקומקום נע בדרך כלל בין ליטר ל – 2 ליטרים. חשוב לבחור את נפח הקומקום לפי הצרכים שלכם, למשל אם אתם משתמשים בקומקום להרתיח כמויות גדולות של מים לבישול אולי כדאי לבחור בקומקום עם נפח גדול יחסית או אף לקנות מיחם בכמות משתנה. על מנת להבין את היחס הדרוש קחו בחשבון שנפח כוס מים סטנדרטית נע בין 200-300 מ"ל של מים.
בהתאם לנפח הקומקום צריך להתאים את ההספק החשמלי שלו. ההספק קובע כמה מהר המים ירתחו ועל כן עוצמתו צריכה לבוא ביחס ישר לנפח שלו. שימו לב שההספק של קומקומים בנפח 2 ליטרים נע בין 1500 וואט, שנחשב יחסית נמוך, לבין 3000 וואט. כאמור, אם אתם מרתיחים כמות גדולה של מים בתדירות גבוהה, כדאי לבחור בקומקום עם הספק גבוה.
מבנה הקומקום ונוחות השימוש
קומקומים באים ב – 2 מבנים עיקריים. אחד הוא מבנה מוארך יחסית וצר, והמבנה השני דומה קצת יותר לקומקומים המסורתיים (לפני העידן החשמלי) ועל כן מעט נמוך ורחב יותר. שימו לב שאם יש לכם מרחב מוגבל, כדאי לבחור בקומקום מדגם קצת יותר צר וגבוה.
בנוסף, ישנם רכיבים שונים המשפיעים על נוחות השימוש – מדיד המים (החלונית הקטנה שאומרת לכם כמה מים יש בקומקום), כפתורי ההפעלה של הקומקום, ידית האחיזה והמכסה הנפתח. כדאי לוודא עוד בחנות כי כל אלו נוחים ומתאימים לצרכים שלכם. קחו בחשבון למשל שכפתורי טאצ' יותר רגישים לתקלות מכפתורים לחיצים וכי במידה ואתם משתמשים במים הרותחים לבישול שווה לוודא כי מדיד המים קריא ונוח לשימוש.
בטיחות
בסופו של דבר, ישנו סיכון לא מבוטל בשימוש בקומקום – אביזר חשמלי הבא במגע ישיר עם מים ולכן חשוב לקחת ברצינות את אמצעי הבטיחות שלו. חשוב לוודא כי שם היצרן, היבואן והדגם של הקומקום שמוטבעים על האריזה רשומים בבירור ובעברית ותואמים לאלו הרשומים על גוף הקומקום עצמו. אם הקומקום יוצר בארץ חפשו עליו את תו התקן של מכון ההתקנים הישראלי. מומלץ לבחור בקומקום בעל כבל קצר לחשמל כך שיש בפחות סכנה למעידה או משיכת הכבל ובכך להתחשמלות. בנוסף מומלץ לבחור בקומקום שגוף החימום שלו פנימי ולא חיצוני.
עלות כספית
כמובן שהמחיר הוא פקטור חשוב. כמו שכבר צוין, קומקומים לא נחשבים יקרים ביחס למכשירי חשמל נוספים למטבח או לבית אך הם עדיין נעים בטווח יחסית רחב של בין 90 שקלים ל - 1000 שקלים. חשוב לוודא כי הקומקום מגיע עם אחריות (הסטנדרטית היא לשנה), במיוחד אם הוא בטווח העליון של המחירים. אם אתם לא רוצים להשקיע הרבה בקומקום, נסו למצוא את האיזון הנכון לכם בין המחיר לבין האיכות לפי ההמלצות למעלה.