מיקסר מומלץ

מיקסר מומלץ במספר רב של דגמים לאחסון נוח במטבח עם אביזרים נלווים.

לקניית מיקסר מומלץ בחנות אונליין >

המיקסר הוא אחד ממכשירי החשמל למטבח המגוונים ביותר. עקב כך, הבחירה של המיקסר המתאים ביותר עבור כל אחד היא מאתגרת. מיקסר אחד יכול לשמש בהכנה של מרנג פשוט או להכנת קצפת מידי פעם, אך מיקסרים אחרים מסוגלים ללישת כמות גדולה של בצק קשיח על בסיס יום יומי. כדי להתאים את המיקסר לצרכים האישים של כל אדם, הכנו רשימת קריטריונים לכל מיקסר, והתאמנו לפיה את המיקסרים לשלושה סוגי בשלנים.

קריטריונים לבחינת מיקסר

סוג המיקסר

ישנם 2 סוגים של מיקסרים, מיקסרים ידניים ומיקסרים שולחניים. כל אחד מהם עונה על צרכים שונים ומסוגל לעבודות שונות. מיקסר ידני מתאים לעבודות פשוטות יותר- הוא מציג ביצועים צנועים יחסית ופחות נוח לעבודה, במיוחד לעבודה ממושכת, אך גם זול יחסית ונוח לאחסון. לעומתו, מיקסר שולחני לא דורש מאמץ מהמבשל ובעל ביצועים מרשימים יותר אך לרוב נמכר במחיר גבוה יחסית ותופס יותר מקום במרחב המטבח. בנוסף לאלו ישנו המיקסר המשולב שהוא וריאציה של המיקסר הידני שמגיעה עם קערה לערבול, מה שמקל מעט על העומס בהחזקת המיקסר. מיקסר זה הוא בעל ביצועים דומים לאלו של הידני.

ביצועים

ביצועיו של המיקסר תלויים בהספק שלו ובקיבולת הקערה.

עוצמתו של המיקסר נקבעת למעשה על ידי הספקו של המנוע. הספק גבוה יביא לעוצמה גבוהה יותר. ההספק של מיקסר ידני נע בין 150 -350 וואט ואילו מיקסר שולחני לרוב מגיע עם הספק של 400 -1500 וואט. כיוון שוואט היא מידה מעט מבלבלת ניתן לתרגם אותה לכוח סוס כך ש 750 וואט הוא כוח סוס 1.

קיבולת הקערה של מיקסר נעה בין 2 ליטר ל 7 ליטר. קיבולת קערה גדולה מאפשרת בישול מסיבי יותר. ישנם מיקסרים שבאים עם מספר קערות בקיבולות שונות.

ההרכב וצורות השימוש

החומרים מהם עשוי המיקסר מעידים על האיכות שלו ועל היכולת שלו לעמוד לאורך זמן. בדרך כלל מיקסר יכול להיות עשוי מ 3 סוגי חומרים. הפשוטים יותר יהיו עשויים מפלסטיק, ישנם כאלו שיהיו עשויים מתערובת של פלסטיק ומתכת, וישנם כאלו העשויים רק ממתכת.

האביזרים הנלווים שמגיעים עם המיקסר מיצרים אפשרויות נוספות לשימוש בו. מעבר לווי לישה או מקצפים ישנם מיקסרים המגיעים אביזרים נוספים כמו מטחנות בשר, מסחטות מיץ, טוחנים ובלנדרים.

המחיר והאחריות

המחיר של מיקסר ידני או מיקסר משולב נע בין 150 ל 300 ₪. המחיר של מיקסר שולחני נע בין 500 ל 5000 ₪.

אחריות על מיקסרים נעה בין שנה לחמש שנים, בחברות מוכרות האחריות אמינה ורחבה יותר מה שנותן ביטחון בקניית המיקסר.

המלצות למיקסרים לבשלנים שונים

לקצפת ביתית ליד הקינוח

כאשר רוצים להכין קצפת משמנת או להקציף את ביצים למרנג, פעמים רבות יעלה הצורך במיקסר שיעזור ויקל על העבודות הידניות הקשות. לאדם שלא מבשל לעיתים מאוד קרובות, ואין עניין משמעותי באפיה אין צורך במיקסר מסיבי ויוקרתי. לכן, לאנשים שיש צורך בסיסי בלבד במיקסר לערבוב והקצפה של תערובות דלילות, מומלץ מיקסר ידני או משולב עשוי פלסטיק או פלסטיק ומתכת, בהספק נמוך עד כ - 200 וואט, ובקיבולת קערה נמוכה של בין 2-3 ליטרים. תמיד כדאי לשאוף לקנות מיקסר איכותי ואמין ולבדוק האם מגיעה איתו אחריות, אך אין זה כלל ברזל בקניית מיקסר ידני פשוט להקלה בעבודות מטבח ידניות.

 

 

לפנקייקים ועוגיות בשבת

כשיש קצת יותר זמן בסוף השבוע או כשיש יום הולדת ורוצים לפנק את המשפחה בעוגיות תוצרת בית, עוגה אפויה או סתם בפנקייקים, מיקסר איכותי יכול לעזור ולהקל מאוד. עבודה עם בצק רך של עוגיות או בלילה לפנקייק מתאימה למיקסר שולחני בעל הספק בינוני של כ - 800 וואט וקיבולת קערה של עד 5 ליטרים. לעבודות לא מסיביות בתדירות נמוכה מיקסר העשוי מפלסטיק או מתכת ופלסטיק יכול להספיק ואין צורך באביזרים נלווים רבים. מחיר של מיקסר בקריטריונים אלו נע בין 800 - 2000 ₪.

 

 

למארחים שתמיד מכינים הכל מאפס

כשהתחביב הראשי הוא בישול ואפיה ואין דבר כזה שאין לחם תוצרת בית בארון, צריך מיקסר איכותי חזק, אמין ועמיד. לשם כך מומלץ מיקסר שולחני בהספק גבוה של בין 1000 ל 1500 וואט, קערה בקיבולת שתספיק לכמות גדולה של עד 7 ליטרים. מומלץ לוודא שהמיקסר עשוי מתכת איכותית וחזקה שתישמר לאורך זמן. אביזרים נלווים יכולים בהחלט להוסיף לכיף ולגיוון בחוויית הבישול לכן לפי הצרכים האישיים כדאי לבדוק אילו אביזרים נלווים ניתן לצרף בקניית המיקסר ואילו כלולים במחיר. מיקסר מסוג זה עולה בין 2000 - 5000 ₪, המחיר תלוי גם באביזרים הנלווים שקונים. בקניית מיקסר זה מומלץ לוודא כי ישנה אחריות רצינית כיוון שנעשה בו שימוש מסיבי.

 

 

דלג לתוכן מרכזי