מעבד מזון מומלץ

לקניית מעבדי מזון בחנות אונליין >

מעבדי המזון תופסים חלק משמעותי במטבח של רבים, החל בשפים שבטלוויזיה וכלה במטבח הביתי והצנוע של סבתא. מעבד המזון יכול לחסוך זמן בבישול ואף לספק חיתוכים מדויקים יותר מידה של הבשלנית. עם השנים השתכללו מעבדי המזון וניתן כעת גם להקציף בהם ביצים, ללוש בצק ולסחוט מיצים.

עם זאת, האפשרויות הרבות הפכו את ההחלטה איך לבחור מעבד מזון לקשה. רכישת מעבד מזון מותנית בצרכי המשתמש וגם באופציות שונות הקיימות במכשיר. במדריך שלפניכם נציג כמה כללי מפתח בכל הקשור למעבדי המזון הרבים שיש בשוק.

התאמה לאופי המטבח

בחירה נכונה של מעבד מזון תהיה מותאמת לצרכי המשתמש. יש לקחת בחשבון מאפיינים כגון; קיבולת הקערה ועצמת המנוע. עצמת המנוע תלויה בהספק שלו, שנמדד בוואט ותשפיע על ההתמודדות של המכשיר עם חומרים קשים, כמו גם עבודה לאורך זמן רב. עבור מטבח המכין אוכל למשפחה בת 3-5 נפשות, מומלץ לבחור מעבד מזון עם קיבולת של 2.5 ליטרים לפחות ועוצמת מנוע של 800 עד 1000 וואט. מעבד כזה אמור להספיק למשפחה הממוצעת, אך עבור משימות גדולות יותר כדאי לרכוש מעבד מזון בעל קיבולת קערה של 4 ליטרים ומנוע חזק יותר בהתאמה.

בתחום הבטיחות, למשפחות עם ילדים קטנים, המכשיר החד עלול להיות מסוכן ולכן יש לוודא כי מותקן מנגנון הגנה שימנע פתיחה של המכסה על ידי ילדים. כמו כן, כדי להקשות על התזוזה ולמנוע נפילה של המכשיר, כדאי לבחור מעבד עם תושבות גומי שיקבע אותו למשטח העבודה.

 

 

תוספות ואביזרים נלווים למעבד המזון

מעבדי מזון רבים משלבים גם בלנדר, המיועד לריסוק של פירות והכנת משקאות. אם אתם לא יכולים לוותר על שייק בריא על הבוקר, כנראה שתרצו לרכוש מעבד מזון שיאפשר לכם לנצל את היתרונות שבבלנדר. יש מספר דרכים שבהן ניתן למצוא את הבלנדר לצדו של מעבד המזון כאשר הטובה שבהן היא מעבד מזון בעל תושבת אחת, ואפשרות להחליף את הקערה הרגילה במיכל של הבלנדר. רוב הבלנדרים הקיימים בשוק הם בעלי מיכל פלסטיק, אך החומר נוטה להתבלות מהר יותר וגם לספוג ריחות רעים, כך שעדיף לבחור במיכל זכוכית.

בנוסף, ניתן למצוא כיום מגוון רחב של אביזרים נלווים למעבד המזון, כמו למשל דסקיות חיתוך שונות ואף התקנים המרחיבים את היצע האפשרויות שבמכשיר. מעבדי המזון נרכשים עם אביזרים בסיסיים, לרבות להב רגיל ודסקיות למטרות שונות. בנוסף לאפשרויות החיתוך, מעבדי מזון מסוימים מציעים גם התקני לישת בצק, הקצפה, מטחנת בשר, מסחטות מיצים ועוד. כדאי לבחון את האפשרויות שהאביזרים הללו מציעים ולבחור אותם בהתאם לשימוש הצפוי. לא מומלץ להחזיק בכמות גדולה של אביזרים נלווים שלא יהיה בהם שימוש, יהיה זה בזבוז של כסף כמו גם של מקום יקר בארונות המטבח.

 

 

השקעה ארוכת טווח

רכישת מעבד מזון היא כבר לא דבר של מה בכך ולכן חשוב לקנות מוצר איכותי, עמיד, אמין ומותאם. מעבדי המזון האיכותיים ביותר יהיו עשויים לרוב ממתכת יצוקה, אך אם זה מחוץ לתקציב מכשיר בעל גוף פלסטיק איכותי יעשה גם הוא את העבודה. טווח המחירים רחב ונע בין 300 – 2,000 שקלים, שמושפע בעיקר מהספק המנוע, גודל הקערה והאביזרים הנלווים. רוב מעבדי המזון מגיעים עם אחריות לשנה, אך רכישה חכמה תבטיח מעבד מזון שישרת אתכם נאמנה למשך שנים רבות.

דלג לתוכן מרכזי