איזה גודל מקרר לקנות?
לקניית מקררים בחנות אונליין >
רכישת מקרר היא צעד גדול ומשמעותי. מעבר לעובדה שללא מקרר בקושי אפשר להתקיים בעת המודרנית, לרוב מקררים הם הוצאה גדולה וארוכת טווח ולכן הבחירה בניהם הרת גורל. הבעיה נוצרת כאשר יש מגוון כה רחב של מקררים בצורות וגדלים שונים כמו מקררים עם מקפיא עליון או כאלו הכוללים דלת ליד דלת שהקונה הממוצע נוטה פשוט להתייאש ולקנות את מה שמוצע בחנות או את הבחירה הזולה יותר. הגישה הזאת גורמת לאנשי מכירות לתפוס אתכם ולהרוויח מכם כסף על תכונות במקרר שאתם לא צריכים. כדי להתמודד עם התופעה הנה כמה טיפים על איך לדעת בעצמכם איזה גודל מקרר אתם צריכים.
בכל הנוגע לגודלו של מקרר חשוב לחשוב על 2 סוגים של צרכים הנכללים בגודל – הראשון הוא הנפח שהמקרר יכול להכיל והשני הוא הגודל שהמקרר תופס במרחב שלנו, בירור מדויק של שניהם יחד יכול לעזור להם להגיע למסקנה איזה מקרר אתם רוצים לקנות.
גודל המקרר
מדדו את המטבח
הדבר הכי חשוב הוא שהמקרר יעמוד במקום המיועד לו בצורה בטיחותית ונוחה שתאפשר שימוש יעיל במרחב. פעמים רבות אנשים מסתמכים על מראית עין בלבד וזאת אחת הטעויות הגדולות ביותר שניתן לעשות. ישנם גדלים רבים למקררים וחלקם שונים אפילו רק בסנטימטרים אחדים אחד מהשני, לכן חשוב מאוד לדעת בדיוק מה מתאים לכם במטבח ומה לא. ישנם מקררים המיועדים לא רק עבור מטבח אלא בשימוש כמקרר משרדי ושם המשחק עם המידות הוא פי כמה וכמה חשוב יותר. לאחר שמדדתם את המרחב שיש לכם, שימו לב שאתם לוקחים את טווחי הביטחון החכמים. קודם כל מאוד חשוב לוודא שיש כ - 15 סנטימטרים בין גב המקרר לקיר, לצורך איוורור. בנוסף לכך, כדאי להשאיר לפחות 5 סנטימטרים מכל צד על מנת לאפשר פתיחה נוחה של הדלתות וגישה נוחה לגוף המקרר.
שימו לב לדלתות ומסדרונות
עוד תכונה שנוטים לשכוח בכל הנוגע למקררים היא חוסר הגמישות שלהם מבחינת פירוק. כמעט כל פריט ריהוט שאנו קונים אנחנו מביאים אלינו מפורק ומרכיבים (או שמרכיבים עבורנו) בבית. בכל הנוגע למקררים הדבר לא כך, ופעמים רבות זמן מסבך את כל התהליך. הדבר עוד יותר נכון כאשר מדובר עם מקררי טריפל בעלי 3 דלתות שהפתיחה בחלק העליון נעשית משני הצדדים. אחד התרחישים המייאשים ביותר עבור כל קונה הוא שלאחר קניית מקרר החלומות, הוא לא נכנס בדלת או לא עובר במסדרון מה שמשאיר את הקונה חסר אונים לאחר ששילם וכבר בחר את המקרר. לכן, מעבר ללמדוד את המקום הייעודי למקרר, חשוב למדוד גם את המרחבים הצרים בדרך אליו (אפילו בתוך הבניין) על מנת למנוע את עוגמת הנפש ולדעת את המגבלות שלנו מראש.
נפח המקרר
ברוטו ונטו
נפח המקרר נמדד כמובן בליטרים ונע בין 300 ליטרים לבין 600 ואפילו 700 ליטרים ומעלה; הבדל משמעותי ביותר. כיוון שאנו לא ממש רגילים לעבוד עם אמות המידה הללו זהו אחד המקומות המבלבלים ביותר ולכן חשוב לשים לב תמיד להבדל בין 2 תכונות. התכונה הראשונה היא הנפח ברוטו – כולל כל המדפים והארוניות הקטנות במקרר, בפועל תמיד צריך להסתמך על המספר הקטן יותר – הוא הנפח נטו שנותן לו מושג מדויק יותר של הנפח האמיתי של המקרר. זו אחת הסיבות שחשוב לבדוק בעצמינו את תכונות המקרר ולווא דווקא להקשיב למוכר בחנות שעלול לגרום לנו להרגיש חסרי ביטחון עם מושגים רבים ולא מובנים.
מה המקרר מסוגל להכיל?
עוד עניין שעולה מתוך חוסר ההיכרות שלנו עם מושגים של נפח הוא הקושי להבין כמה בעצם מקרר מכיל על פי כמות הליטרים שמצויים בנפח שלו. במקררים בעלי מקפיא תחתון ישנן מגירות המסוגלות להכיל נפחים גדולים יותר לעומת מקררים אחרים ושי לחשוב על כך מראש. לכן ישנו מדריך קטן שניתן להסתמך עליו במקרים כאלו. לזוג בדרך כלל יתאים בממוצע מקרר בנפח של 300-400 ליטרים. למשפחה קטנה מקרר בעל 500 ליטרים אמור בהחלט להספיק, ולמשפחה הממוצעת 550 ליטרים. חשוב ללכת לאזורים היותר ממוצעים ולא לקצוות כדאי שלא תישארו עם מקרר שלא מתאים למידות שלכם.